http://playsense.nl/images/file/img_560126740b109.jpg

Weet FIFA 16 genoeg indruk te maken met het nieuwe toegevoegde vrouwenvoetbal en de innovaties voor Ultimate Team? Als we naar de reviews kijken, dan blijkt PES 2016 er toch een stuk beter voor te staan momenteel. Ars Technica meldt zelfs dat PES 2016 dit jaar gewonnen heeft, door met een veel betere voetbalgame op de proppen te komen. Men zegt “As rival PES continues to push the boundaries, FIFA simply isn’t the best football game any more.”. Dat zijn niet de minste woorden en ongetwijfeld uitspraken waar EA niet blij van wordt.

FIFA staat al jaren aan de top als best verkochte voetbalgame en een wissel van de wacht zou inmiddels niet verkeerd zijn. Concurrentie houdt je immers scherp en zorgt voor progressie. Wat FIFA wel mee heeft is de marketing erachter, die is aanzienlijk groter dan bij PES.

Hieronder zie je de eerste FIFA 16 reviews, de game zelf ligt aanstaande donderdag in de winkels. Wil je de game al checken? Dat kan, in de Kalverstraat in Amsterdam is een pop-up store te vinden, het betreft hier alleen wel de Xbox One versie.

IGN – 7.8
Digital Spy – 4/5
Bleacher Report – 8/10
GameSpot – 9/10
Polygon – 9/10
New Game Network – 86%
The Guardian – 5/5
Ars Technica – “PES 16 has it beat where it matters most