http://playsense.nl/images/file/img_56092a7b27a9f.jpg

De nodige frustratie werd het afgelopen weekend al flink geuit door de FIFA 16 spelers op de redactie, de game kampt namelijk met ontzettend veel connectie problemen. EA blijkt haar zaakjes met FIFA Ultimate Team niet helemaal op orde te hebben. Het probleem is zelfs zo erg dat mensen items kwijtraken (FUT Draft Tokens) waar ze geld voor hebben betaald. De kwaadaardige routine van FIFA 16 om telkens spelers eruit te gooien bij game-sessies zorgt inmiddels dan ook voor een hoop ergernis wat meer dan terecht is.

Het probleem wordt alleen nog maar erger gemaakt door het feit dat de game geen verschil kent tussen het verliezen van de verbinding dankzij EA en het opzettelijk beëindigen van een match. Dit zorgt ervoor dat FIFA 16 spelers ‘beboet’ worden voor het beëindigen van een match, terwijl zij er eigenlijk helemaal niets aan kunnen doen. Deze benadeling zorgt ervoor dat de DNF-multiplier opgestuwd wordt en dus kunnen spelers op die manier minder coins verdienen na het voltooien van een wedstrijd. Dit is om spelers te ontmoedigen de match vroegtijdig af te sluiten wanneer ze achterstaan, ook wel bekend als ‘rage-quitting’. Deze functionaliteit is op zichzelf heel positief, maar dan moet het wel goed werken.

Als je DNF-multiplier omhoog gaat door het constante gerotzooi bij EA en hun servers, dan is het logisch dat je lichtelijk geïrriteerd raakt. Je wordt dan eigenlijk dubbel genaaid, je bent immers uit een match gegooid wat al erg genoeg is en vervolgens gaat je DNF-multiplier ook nog eens omhoog.

Er zijn al langer soortgelijke problemen met FIFA, maar het lijkt nu heviger dan ooit. Er zijn dit keer zelfs spelers die keer op keer van de servers worden afgegooid, zelfs bij 4 tot 5 matches achter elkaar. Onze redactie kampt met precies hetzelfde probleem, om nog maar te zwijgen over de verhalen die je leest op menig fora. Momenteel zijn er zelfs mensen van wie hun profiel compleet naar de filistijnen is geholpen door de connectie problemen. Dit dankzij de hoogste DNF-multiplier die er mogelijk is in de game en dat geheel onterecht.

De lag in de Ultimate Team modus komt er nog eens bovenop, ook dit zorgt namelijk voor veel frustratie wanneer een match wel een keer zijn verbinding weet te behouden. Online problemen kunnen altijd voorkomen bij een game, maar FIFA 16 maakt het sinds de release wel erg bont. Zeker als je bedenkt dat dit niet de eerste keer is.

Als je denkt dat dit alles was. Nee hoor, er zijn ook nog eens problemen met FUT Draft. FUT Draft vereist dat spelers een ‘win streak’ aanhouden en dan is het heel lastig wanneer je constant uit je streak geknikkerd wordt door EA’s servers. Om aan deze modus deel te nemen dien je in-game coins in te leveren of 300 FIFA points, welke je kunt kopen met echt geld. Veel mensen hebben een token gekocht met echt geld, om vervolgens door EA uit de servers geforceerd te worden en de token kwijt te raken en dus ook het geïnvesteerde geld.

Om een lang verhaal kort te maken, FIFA 16 is momenteel een rotzooitje en we raden je dan ook aan even te wachten tot EA al deze problemen weet te fixen. Zorg in de tussentijd in ieder geval dat je de problemen kenbaar maakt, wat onder andere hier in de comments kan, maar nog veel effectiever is klagen bij de klantenservice van EA.