Komende dinsdag zullen er weer nieuwe games in de PS Plus Instant Game Collection komen en één van die games is Super Meat Boy, die gelijk met de PS Plus update uitkomt voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita. Hoewel de game in essentie gelijk is aan de versies op andere platforms, zal er één ding compleet anders zijn op de PS4 en PS Vita: de soundtrack.

Dit is toch best opmerkelijk nieuws, zeker omdat de soundtrack van Super Meat Boy erg geliefd was bij de spelers op PC en Xbox 360. De reden hiervoor is dat Team Meat de rechten van de originele soundtrack van Danny Baranowsky niet kon bemachtigen voor deze re-release op de PS4 en PS Vita. Baranowsky liet weten dat hij geen werk-relatie meer heeft met Team Meat en daarom niet de rechten voor zijn soundtrack heeft verleend.

Dit betekent dus dat er voor Super Meat Boy op de PlayStation platformen een compleet nieuwe soundtrack is gemaakt. Dit is gedaan in samenwerking met componisten die eerder werkten aan onder andere The Binding of Isaac: Rebirth, Hotline Miami en Plants vs. Zombies. De soundtrack zal ongetwijfeld weer de typische Super Meat Boy stijl hebben, dus dat zit wel goed.