http://playsense.nl/images/file/img_56164c548daf0.jpg

Naughty Dog, de ontwikkelaar achter de Uncharted games alsook The Last of Us, heeft alvorens het uitbrengen van de Uncharted: The Nathan Drake Collection een uitgebreid onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat maar liefst 80% van de huidige PS4-eigenaren de franchise nog nooit aangeraakt hebben. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat er aardig wat Xbox 360 spelers een PS4 hebben gekocht en geen PS3 hebben gehad, waardoor ze de franchise geheel gemist hebben.

Met de komst van Uncharted 4 wil Naughty Dog met The Nathan Drake Collection spelers dan ook kennis laten maken met de franchise. Door de drie delen nu op PS4 uit te brengen kun je jezelf klaarmaken voor het verhaal van Nathan Drake, zodat je helemaal klaar bent als het vierde en tevens laatste deel uitkomt.

Een remaster had voor Naughty Dog een valide reden nodig en het feit dat het enorme aantal van 80% van de huidige PS4-gebruikers de franchise niet heeft gespeeld, speelde dan ook een grote rol bij de beslissing.

Sony heeft eerder ook al een soortgelijk onderzoek gedaan, waarbij ze gekeken hebben naar hoeveel PS4-eigenaren een PS3 hebben gehad, dit bleek 50% te zijn. Dit is ook de reden waarom Sony een aantal HD-remasters heeft gemaakt. Zo heeft Sony inmiddels al God of War III en The Last of Us naar de PS4 gebracht en recentelijk gaf men ook aan te kijken naar een Killzone remaster.

“We did a lot of research and discovered that about 80 percent of the people that own a PS4 have never played Uncharted, period. That was one of the reasons why we thought remastering it would be a good idea.”