http://playsense.nl/images/file/img_562fa0cb3a9d1.jpg

De Virtual Reality headset (PlayStation VR) van Sony is een boeiende accessoire en al sinds de onthulling in maart 2014 wachten we op een prijs en releasedatum. Sony was alleen niet zo vriendelijk om deze vandaag te geven, tijdens haar persconferentie op de Paris Games Week. Wel hebben ze enkele nieuwe games aangekondigd voor de PlayStation VR en deze zijn niet verkeerd.

The London Heist en RIGS zijn twee van de zes games die deze week speelbaar zijn tijdens de Paris Games Week. Men besteedde veel tijd aan PlayStation VR en heeft een hoop aangekondigd. Tijdens het PlayStation VR gedeelte van de presentatie, gaf men onder andere een nieuwe trailer vrij van RIGS, deze kun je hieronder bekijken.

Daarnaast heeft men ook nog eens Until Dawn: Rush of Blood aangekondigd voor PlayStation VR, alsof het zonder VR nog niet eng genoeg was. Deze game is exclusief voor PlayStation VR.

CryTEK wist ook nog een plekje te veroveren op het podium en kondigde hun gloednieuwe VR-game aan. Dit werd gedaan door Cevat Yerli van CryTEK en hij kondigde Robinson: The Journey aan. Robin is het hoofdpersonage in deze game waarvan jij in de huid zult kruipen. Zoals we gewend zijn van CryTEK zijn de graphics enorm hoogstaand. De game loopt op de welbekende CryEngine die altijd voor prachtige graphics zorgt. Ook de gameplay lijkt enorm interessant, zoals je in de trailer hieronder kunt bekijken.

Verder kwam Battlezone nog voorbij, ook daarvan kun je hieronder een gameplay trailer bekijken en om te laten zien wat er nog meer mogelijk is met PlayStation VR, heeft Sony Pictures Entertainment een hele bijzondere demonstratie in elkaar gezet. Dit heet ‘Walk’ en is een film waarin jij over een lijntje moet lopen hoog in de lucht, maar door de VR-ervaring is dit echt heel eng.

Shuhei Yoshida meldde dat maar liefst 200 ontwikkelaars momenteel werken met PlayStation VR. Een showcase van de vele games die naar de PlayStation VR komen kun je hieronder nog eens bekijken.

Als laatste hebben we nog een verrassing, Tekken 7 komt namelijk ook naar PlayStation VR.

Schermafbeelding 2015-10-27 om 19.02.49

RIGS

Until Dawn: Rush of Blood

Schermafbeelding 2015-10-27 om 19.07.46

Robinson: The Journey

Battlezone

PlayStation VR Showcase

The Walk