http://playsense.nl/images/file/img_549ac270e5112.jpg

Sony laat geen gras groeien over PlayStation Now en voegt vandaag maar liefst 105 nieuwe games toe aan de service. PlayStation Now is nog altijd niet beschikbaar in de Benelux, maar wel in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De service maakt cloud-gaming mogelijk en streamt PS3-games naar je PS4.

Om dit punt te bereiken heeft Sony een hoop uitgaves moeten doen, zo heeft men Gaikai en OnLive gekocht. Het streamen van games vanaf een centrale server, zodat er bij de gebruiker thuis geen rekenkracht nodig is, wordt door velen als de toekomst gezien.

Er is ook een app voor Samsung TV’s die het mogelijk maakt PlayStation Now te gebruiken zonder console, je kunt dan eenvoudig een controller op je TV aansluiten en gaan met die banaan.

Het toevoegen van zoveel nieuwe games is ongetwijfeld een antwoord op Microsofts introductie van de backwards-compatibiliteit op de Xbox One, later dit jaar.

Met de toevoeging van 105 nieuwe games, wat overigens de grootste update voor de service tot nu toe is, komt het totaal van beschikbare games op 250. In de nieuwe update zijn 21 games van uitgever Capcom en om dit te vieren heeft men daar de onderstaande trailer voor uitgebracht.

Het is een kwestie van tijd tot de service naar de Benelux komt, wat hopelijk snel zal gaan gebeuren, maar een aankondiging hierover blijft helaas nog altijd uit.