http://playsense.nl/images/file/img_5649e538545df.jpg

Een oude bekende keert weer terug na een flinke tijd afwezig te zijn geweest, we hebben het over Free Record Shop. De platenzaak was enkele jaren terug al ten dode opgeschreven, maar toch kwam er zelfs na het faillissement nog een doorstart. Tot april 2014, toen de retailer opnieuw failliet ging en men het toen maar liet voor wat het was. Daar zijn ze nu alleen weer op teruggekomen, wellicht niet heel verstandig, maar proberen doen ze toch.

De nieuwe webshop staat inmiddels online op FRS.nl en men verkoopt er films, TV-series, muziek, games en merchandise. De games staan momenteel alleen nog niet live en zullen later toegevoegd worden. De prijzen van de games zijn dus nog niet bekend, maar de verzendkosten liggen op standaard €2,99.

De originele oprichter van Free Record Shop, Hans Breukhoven, startte met de winkelketen in 1971. Free Record Shop stond vooral bekend door de muziekverkoop, maar begon zich later ook te concentreren op games en films. Vanaf eind 2012 ging het bergafwaarts met Free Record Shop met in mei 2013 het allereerste faillissement. Fresh Entertainment Holding was verantwoordelijk voor de doorstart, maar deed het na een tweede faillissement van de hand aan Boekenvoordeel. Deze laatstgenoemd is nu verantwoordelijk voor FRS.

Bedankt ‘Bliksum‘ voor het melden.