http://playsense.nl/images/file/img_4f3d9f2e983e8.jpg

Sony heeft gisterenavond per ongeluk een trailer online gezet op haar YouTube-account waarin de PS2-game Dark Cloud voor de PS4 onthuld werd. Nu was dit niet helemaal de bedoeling en daarom verdween de trailer dan ook weer snel. Nu stond in de officiële beschrijving van de trailer en dus de game, een zin waar niet veel mensen heel blij van zullen worden. Zo meldt Sony dat PS2-Classics, die je kon kopen op de PS3, niet afspeelbaar zullen zijn op de PS4. Hetzelfde geldt overigens voor PS2-discs die je toentertijd gekocht hebt, maar dat kon op de PS3 ook al niet – het launch model uitgezonderd.

Hiermee raakt Sony toch een gevoelige snaar, aangezien deze PS2-Classics digitaal gekocht zijn op de PS3. Je verwacht dan toch op zijn minst, dat wanneer de PS4 net als de PS3 ook een PS2-emulator krijgt zoals nu, dat je deze gekochte content kunt overnemen naar een nieuwere console. Dit blijkt nu niet zo te zijn – afgaande op de traileromschrijving – en vermoedelijk gaat men dus speciaal voor de PS4 opnieuw PS2-games aanbieden, met een net wat ander formaat waardoor het ook enkel en alleen werkt op een PS4.

De PS2-Classics voor de PS4 hebben ook een andere structuur, deze zijn namelijk voorzien van Share Play functies, Trophies, Activity Feeds en Second Screen support. Dit is iets wat de PS2-Classics voor de PS3 niet hebben en vermoedelijk heeft Sony daarom besloten deze content niet meer te ondersteunen op de PS4. Wat eventueel wel mogelijk is, is dat als je een PS2-Classic hebt aangeschaft dat je dan een variant voor de PS4 gratis kan binnenhalen, maar dat is op dit moment nog speculeren.

Sony houdt vooralsnog de lippen stevig op elkaar, omdat dit nieuws nog niet naar buiten mocht komen, maar een NeoGAF-gebruiker was behoorlijk oplettend en zag de tekst onder de trailer. Hieronder vind je daar een screenshot van.

PS2 Classics and PS2-formatted discs are incompatible with the PS4-system.

http://playsense.nl/images/file/img_566161f766f43.jpg