Na een heel lang pre-productieproces is de Assassin’s Creed film eindelijk concreet aan het worden, met niemand minder dan Michael Fassbender in de hoofdrol. Fassbender vertolkt twee rollen in de film: Aguilar, een vijftiende eeuwse Spaanse huurmoordenaar en Callum Lynch in het heden. Lynch valt te vergelijken met Desmond Miles uit de Assassin’s Creed game, hij betreedt via een ingenieus apparaat (Animus) de herinneringen van zijn voorouder.

Niet alleen het hoofdpersonage wordt vertolkt door een grote naam, niemand minder dan Jeremy Irons (The Borgias, The Lion King) speelt Abstergo CEO Alan Rikkin. Ubisoft heeft een teaser op Twitter gezet waarop de business card van Rikkin te zien is. Wanneer je naar de genoteerde nummers belt krijg je een voicemail, in gesproken door meneer Irons. Het is een subtiele teaser, maar wakkert meteen de hype een beetje aan.

Hoe goed gaat Assassin’s Creed worden denken jullie? De bovenstaande foto is overigens uit The Borgias, niet uit de Assassin’s Creed film.