Later deze maand zal de Getaway DLC voor Battlefield: Hardline verschijnen en rondom de release van deze uitbreiding komt er ook een nieuwe patch voor alle spelers. De complete inhoud van de update is nog niet bekend, maar EA heeft aangekondigd dat er in ieder geval een nieuwe modus wordt geïntroduceerd.

De modus heet ‘Competitive Match’ en deze modus heeft, hoe kan het ook anders, een meer competitieve insteek dan alle andere modi uit de game. De modus wordt met twee teams van vijf spelers gespeeld en is verdeeld in seizoenen. Elk seizoen duurt twee tot drie weken en heeft een aparte rotatie van maps en modi, waardoor elk seizoen weer anders is.

Spelers krijgen een rank die gebaseerd is op hoe ze spelen. De matchmaking zal spelers aan elkaar koppelen die ongeveer dezelfde rank hebben, waardoor het dus echt een spannende strijd zal worden. Na elk seizoen wordt er een leaderboard gemaakt van alle spelers en de vijf beste spelers van elk seizoen krijgen een exclusieve Kill Card upgrade.

Overigens zijn er ook nog twee verschillende leagues binnen Competitive Match. Allereerst heb je de Standard League en deze is voor alle spelers beschikbaar. Daarnaast is er nog de Premium League die alleen toegankelijk is voor Battlefield Premium leden. De Premium League bevat, in tegenstelling tot de Standard League, naast de standaard content ook content uit DLC pakketten.