Hoewel Star Wars Battlefront een prima shooter is, vinden veel mensen de hoeveelheid content in de game toch wat mager. Er zullen de komende tijd meerdere grote betaalde DLC pakketten komen, maar ontwikkelaar DICE heeft ook gratis DLC beloofd. De gratis Battle of Jakku DLC is natuurlijk al verschenen, maar het lijkt erop dat we deze maand nog meer gratis content mogen verwachten.

De community manager van EA heeft namelijk laten weten dat er in januari een nieuwe update voor Star Wars Battlefront komt. Hij vertelde erbij dat er ook gratis DLC meekomt met de update. In een inmiddels verwijderde video van EA Brazilië werden zelfs al enkele details gegeven over de nieuwe gratis content voor de game.

Zo meldde men in de video dat er een nieuwe map aan de game wordt toegevoegd. Deze map zou zich op Tatooine afspelen. Ook krijgen we nieuwe outfits voor Luke Skywalker en Leia. Dat is nog niet alles, want als de informatie uit de video klopt brengt de nieuwe update ook de langverwachte Private Matches, dagelijkse challenges en speciale community events met zich mee.

Wanneer de update voor Star Wars Battlefront precies gaat verschijnen is nog een raadsel, maar aangezien januari niet lang meer duurt zal hier vast snel duidelijkheid over komen.