Sony bracht eind 2014 de PlayStation TV uit in Europa. Met dit kleine apparaatje is het mogelijk om veel PlayStation Vita games op je televisie te spelen. In Japan kwam de PlayStation TV al een jaar eerder uit, in november 2013. Het is daar echter nooit een groot succes geworden en daarom heeft Sony besloten om de PS TV in Japan niet langer te verschepen.

Dit valt te lezen op de officiële Japanse site van PlayStation. Zowel het basismodel van de PlayStation TV, als het zogeheten Value Pack (met daarin ook nog een DualShock 3 controller en een memory card) worden niet langer verscheept naar Japanse winkels. Dit betekent dat alleen de huidige voorraden nog worden verkocht en dat PlayStation TV daarna niet meer in Japan zelf te koop is.

Deze maatregel van Sony komt niet echt als een verrassing. Verkoopcijfers van begin dit jaar toonden aan dat de PlayStation TV in Japan slechts 185,452 keer is verkocht in ruim twee jaar. Sony heeft nog niks bekendgemaakt over de verkoop van het apparaat in het Westen, dus voorlopig zal de PlayStation TV hier gewoon nog te koop zijn.