Indie Games PlayStation
Talent ontwikkelt zich overal en dit zorgt in vele branches voor veel variëteit in producten. Zo is dat ook in de games industrie het geval, waar vooral Sony indie ontwikkelaars weet te omarmen en de ruimte biedt voor een breed scala aan creatieve games.

Ditmaal zijn er via het PlayStation Blog twee nieuwe games aangekondigd, die beiden een compleet ander genre aansnijden. Waarbij je in de ene de lekkerste gerechten op tafel moet toveren met hindernissen, zul je in de andere als een eencellig organisme door het menselijk lichaam reizen.

Overcooked – Ghost Town Studios

Overcooked is een game die vooral in coöperatieve modus erg leuk is om te spelen. Gezamenlijk met één tot drie andere spelers zul je ingrediënten moeten bemachtigen en deze samenvoegen tot een overheerlijke spijs. Natuurlijk gaat dat niet zomaar, want je zult ook rekening moeten houden met belemmeringen, zoals bewegende platformen á la frogger en meer. In de trailer hieronder krijg je een beetje meer te zien van wat de game je te bieden heeft. Over een releasedatum werd door de ontwikkelaar nog niet gesproken.

VEV: Vive Ex Vivo – Truant Pixel

Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe het zou zijn om als ééncellig organisme door de bloedvaten en zenuwstelsels van een menselijk lichaam te reizen? Dan is VEV: Vive Ex Vivo de perfecte game voor jou. Het doel van de game is vrij simpel, want ondanks dat alle organismen bij elkaar optellen tot één belangrijke functiegroep, is de intentie en bestemming voor zo’n cel vrij eenvoudig. Onderzoek je omgeving, vind voedingsstoffen, ga vijanden uit de weg: overleef. VEV komt ergens deze zomer uit en ontvangt ook ondersteuning voor PlayStation VR. Voor meer informatie over de game check je het PlayStation Blog en vergeet vooral de trailer hieronder niet te checken.