Tijdens de speciale PlayStation VR persconferentie die Sony enkele weken geleden hield was iedereen natuurlijk geïnteresseerd in de prijs en de releasedatum. Toch werd er ook een compleet nieuwe feature uit de doeken gedaan, namelijk de Cinematic Mode. Met deze modus is het mogelijk om ook niet-VR games voor de PlayStation 4 te spelen met de virtual reality headset.

Via Twitter heeft Sony’s Shuhei Yoshida wat extra details gedeeld over de Cinematic Mode van PlayStation VR. Volgens Yoshida is deze modus perfect wanneer je graag veel immersie wilt tijdens het gamen, aangezien het scherm in verhouding erg groot is. Hij voegde hier wel aan toe dat de modus niet geweldig is als je veel grafische details wilt zien, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Over de Cinematic Mode vertelde Yoshida verder nog dat er drie verschillende schermgroottes zijn waar je uit kan kiezen en dat de modus werkt met Blu-ray films, video’s en “zo ongeveer” alle PlayStation 4 games. Als laatste meldde hij nog dat niet-VR games op hun eigen native framerate lopen.