Sony gaat de beveiliging van het PlayStation Network binnenkort flink verbeteren. Het bedrijf werkt namelijk aan een tweestapsverificatie voor het netwerk, zo liet Sony weten tegenover Polygon. Na de nieuwe firmware update voor de PlayStation 3 van gisteren dook er al een vermelding van dit systeem op en Sony heeft het nu dus ook bevestigd.

Sony kon nog weinig details geven over de tweestapsverificatie van het PlayStation Network. De woordvoerder liet weten dat er binnenkort meer details over worden gedeeld. Het is dus ook nog niet bekend wanneer we deze feature kunnen verwachten.

Het systeem gaat waarschijnlijk op een vergelijkbare manier werken als de tweestapsverificatie van andere diensten. In dat geval krijg je bij het inloggen op het PlayStation Network straks ook een bepaalde code via je smartphone toegestuurd, welke je naast je standaard inloggegevens moet invoeren. Dit zorgt ervoor dat accounts een stuk lastiger te hacken zijn, omdat hackers dan niet langer genoeg hebben aan je e-mailadres en wachtwoord voor het PSN. Wij kunnen dit natuurlijk alleen maar toejuichen.