xboxelite-1.0.0

Dat de PS4 het qua verkopen wereldwijd beter doet dan de Xbox One, dat is al geruime tijd duidelijk. Het verschil tussen de twee is echter altijd een beetje onduidelijk gebleven, aangezien Microsoft stevig de kaken op elkaar houdt wat betreft verkochte aantallen. De Gfinity eSports CEO daarentegen is gewoon op de hoogte van de cijfers en aarzelt niet om deze bekend te maken.

Tijdens de lancering van de nieuwe Tournament Build app van het bedrijf op de Xbox One vertelde CEO Neville Upton dat er zo’n 18 miljoen Xbox One gebruikers wereldwijd zijn en dat dit voor hun een enorme kans is om hun merk verder uit te bouwen. Of de cijfers erg recent zijn is moeilijk te bepalen, maar de laatste cijfers van de PS4 zijn ook alweer enkele maanden oud.

Op 3 januari 2016 stond de PS4 namelijk op 35.9 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, twee keer zoveel dus dan de Xbox One. Nu heeft de Xbox One recentelijk wel erg goede games ontvangen, zoals Quantum Break en Gears of War 4 komt er over enige tijd ook aan. Met de huidige gecommuniceerde cijfers lijkt het er echter op dat de PS4 momenteel twee keer zoveel is verkocht ten opzichte van de Xbox One wereldwijd.

De geruchten gaan momenteel dat Microsoft werkt aan een nieuwe Xbox One en Xbox chief Phil Spencer heeft al aangekondigd dat Windows 10 uitgerold gaat worden op de console van Microsoft.