nieuws20150910_amd

Het wordt steeds meer een zekerheid dat de geruchten rondom de PS4K kloppen, want ook AMD gooit vandaag weer hete kolen op het geruchtenvuur. Het bedrijf achter de processors in onder andere de PS4, Nintendo Wii U en Xbox One, meldt namelijk de komende drie tot vier jaar extra inkomsten te behalen uit nieuwe gaming processors. De extra inkomsten zouden door het bedrijf geschat worden op zo’n 1.5 miljard Amerikaanse dollars.

De extra inkomsten zullen worden gehaald uit drie nieuwe SOCs oftewel ‘semi-custom system-on-chips’. De meeste inkomsten uit SOCs worden bij AMD vooral behaald uit core componenten in gaming consoles, zoals de PS4, Xbox One en Wii U. Het feit dat men drie nieuwe chips noemt is ook opvallend, aangezien er precies drie consoles op de markt zijn met een (groot) marktaandeel. Dit zou er dus op kunnen duiden dat er een nieuwe Xbox One komt, waarover ook al eerder geruchten waren, de PS4K en natuurlijk de Nintendo NX.

Om de extra inkomsten in het tweede kwartaal nog meer te verduidelijken, meldde CEO Lisa Su dat de nieuwe inkomsten gerelateerd zijn aan de gaming sector. Zij vertelde letterlijk dat de “semi-custom (SOCs) business en gaming” de grootste “aanvoerder” is van de “Q2’s revenue growth”.

Lisa Su wilde verder niet ingaan op wie de kopers van de drie nieuwe SOCs zijn, zij prefereert dat dit pas bekend wordt gemaakt als deze bedrijven er klaar voor zijn om dit aan hun klanten te melden.

Daar heb je het dus al, alles wijst erop dat we binnenkort nieuwe consoles mogen verwachten.