Schermafbeelding 2016-05-02 om 13.13.27

Vandaag is de reveal trailer van de gloednieuwe Call of Duty live gegaan, die de subtitel ‘Infinite Warfare’ zal dragen. Aan het einde van deze trailer bevestigde Activision ook gelijk de komst van een Call of Duty 4: Modern Warfare remaster. Dit Call of Duty deel wordt tot op de dag van vandaag nog altijd gezien als één van de beste delen aller tijden, zo niet dé beste. De chaotische-matches op Shipment staan ongetwijfeld bij iedereen nog in het geheugen gegrift.

De release van de Call of Duty 4: Modern Warfare remaster zal tegelijkertijd zijn met Call of Duty: Infinite Warfare, namelijk op 4 november. De remaster is beschikbaar voor een ieder die de Legacy Edition of Digital Deluxe Edition aanschaft, deze zal rond de 80 euro gaan kosten. Mocht je de game fysiek kopen, dan krijg je een downloadcode voor de remaster. Koop je de game digitaal, dan zal deze automatisch aan je PS4 bibliotheek worden toegevoegd.

De remaster is beschikbaar voor zowel de PS4 als de Xbox One, Activision heeft overigens tot nu toe nog niets laten merken over eventuele (tijdelijke) exclusiviteit. De deal met Sony Interactive Entertainment is dan ook enkel en alleen voor de downloadbare content, die een maand eerder verschijnt op de PS4. Althans, vooralsnog lijkt dit voortgezet te worden.

Je hebt niet per se een pre-order nodig om de remaster te bemachtigen, al doet de trailer dit wel zo lijken. Iedereen die de Legacy Edition of Digital Deluxe Edition aanschaft heeft namelijk gewoon recht op de remaster, pre-order of niet. De game lijkt echter niet los verkrijgbaar te zijn, je zult dus echt Infinite Warfare moeten aanschaffen wil je de remaster kunnen spelen.

De kans is echter groot dat Activision op een later moment de remaster alsnog los gaat verkopen, maar tot nog toe is daar geen informatie over vrijgegeven. De remaster zal de singleplayer bevatten alsook de multiplayer, de multiplayer is echter gelimiteerd tot 10 originele maps voor de game.