robinson-the-journey-banner-1021x523
Crytek heeft interesse getoond in PlayStation VR, nadat ze eerder al The Climb uitbrachten voor de Oculus Rift. Er zijn vooralsnog geen plannen om die game naar PlayStation VR te brengen, maar wel willen ze de virtual reality headset van Sony gaan pushen met hun andere VR-game, namelijk Robinson: The Journey.

In een interview met Gamingbolt vertelde Niklas Walenski van Crytek dat ze hun best doen om de grafische kwaliteit van de game op PlayStation VR tot het limiet te pushen. Sterker nog, ze willen een benchmark neerzetten op het nieuwe platform.

“As Crytek we are known for the graphics quality we can achieve with CryEngine, and like on every platform we are doing our best to push the graphics on PSVR to its limits. We want to set a benchmark on this new platform,”

PlayStation VR komt in oktober uit en zal €399.- gaan kosten, waardoor het de meest voordelige VR-headset is ten opzichte van de concurrenten. Crytek is momenteel bezig met Robinson: The Journey, maar het is nog niet bekend of deze game bij de release van PS VR uitkomt.

Hieronder een trailer van de game, welke veelbelovend oogt.