maxresdefault1

Gisterenavond kon je al op PSX-Sense lezen dat PlayStation Now als applicatie zijnde werd uitgerold via de PlayStation Store en het menu op de PlayStation 4. Toen was de applicatie te downloaden, maar kon deze nog niet gestart worden. Hier is vanochtend verandering in gekomen, want de nieuwe service van Sony is nu officieel te gebruiken in Nederland en België.

Als je nog niet helemaal het vertrouwen hebt in PlayStation Now, dan kun je een proefabonnement nemen op de service. Dit proefabonnement geeft je de kans om een week lang alle beschikbare games op PlayStation Now uit te proberen. Momenteel zijn er meer dan 100 games te spelen, keuze genoeg dus. Alhoewel de service ook naar de PlayStation Vita gaat komen, is het vooralsnog alleen beschikbaar op de PlayStation 4.

Met PlayStation Now is het mogelijk om PS3-games te spelen op je PS4, alleen dan niet op de traditionele manier. De games kun je bijvoorbeeld ‘huren’ voor een bepaalde periode, zoals 24 uur, 3 dagen of een week. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een vast bedrag per maand van 16,99 euro toegang te krijgen tot de gehele bibliotheek. Hetgeen wat het echter zo bijzonder maakt, is dat de game nooit op je PS4 geïnstalleerd wordt, maar dat je deze streamt vanaf Sony’s servers. Jouw input wordt vervolgens verstuurd naar deze servers die het beeld van de game weer terug naar jou PS4 sturen, ook wel bekend als Cloud Gaming.