myagsdvvk9sx1wymddph
Het gonst al een geruime tijd van geruchten op het web over vernieuwde consolemodellen waar zowel Sony als Microsoft mee bezig zouden zijn. Van de PS4K is inmiddels zoveel bekend dat we er haast vanuit kunnen gaan dat dit nieuwe model er komt.

Ook Microsoft zou bezig zijn met nieuwe Xbox One modellen en daarover zijn nu de eerste details opgedoken. Deze informatie is afkomstig van anonieme bronnen van Kotaku, dus ook nu geldt weer dat we het met een korrel zout moeten nemen.

Microsoft schijnt volgens de bronnen van Kotaku te werken aan twee modellen. Eén model verschijnt nog dit jaar, dit is een kleinere en goedkopere Xbox One. Deze Xbox One beschikt over een wat grotere harde schijf, namelijk eentje van 2TB. Volgend jaar moet er een nieuwe Xbox One komen die echt daadwerkelijk krachtiger is dan het huidige model.

Het model dat in 2017 moet verschijnen heeft als codenaam Scorpio en deze beschikt over een meer krachtige GPU. Dit stelt de console in staat om net als de PS4K games af te spelen in een 4K resolutie. Verder zou deze console technisch in staat moeten zijn om de Oculus Rift te ondersteunen en het schijnt dat Microsoft op een partnerschap met Oculus aan het jagen is. Dit klinkt op zich best logisch, want dan heeft Microsoft een antwoord op PlayStation VR, welke natuurlijk in oktober zal verschijnen.

Wat ook interessant is om te weten, is dat deze nieuwe aanpak hoort tot ‘Project Helix’, welke er op gericht is om Xbox en Windows dichter bij elkaar te brengen. Dat is op zich weinig nieuws, want dat is al langer aan de gang. De strategie die hier uit voortkomt is dat Microsoft van plan is om over te stappen op een nieuw releasemodel. Dat betekent dat er meer frequent hardware releases zullen plaatsvinden waarbij de games zowel forward als backward compatible zijn, zodat er geen gefragmenteerd publiek ontstaat.

Volgens de bronnen zou Microsoft op dit moment bezig zijn om de specificaties voor Scorpio te finaliseren. Met de E3 persconferentie van Microsoft over ruim twee weken is er een goede kans dat we meer gaan horen over de toekomstplannen van het bedrijf rondom de Xbox.

Afgaande op de bovenstaande informatie, mits het klopt, ziet het er naar uit dat Sony en Microsoft beiden een nieuwe strategie hebben aangenomen. Dat betekent dus dat de twee grootste consolefabrikanten afstappen van eens in de zoveel jaar een nieuwe console uitbrengen. Ze lijken namelijk over te schakelen naar een stapsgewijs upgrade model.