Sonic the Hedgehog viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag en om dat te vieren heeft SEGA twee gloednieuwe Sonic games aangekondigd, die beiden volgend jaar moeten verschijnen. De ene game lijkt een ode aan de oudere Sonic games te worden, terwijl de andere juist een modernere kant op lijkt te gaan.

De eerste game die SEGA aankondigde heet Sonic Mania. Deze game heeft de oude retro-stijl en de welbekende 2D gameplay, maar dan met nieuwe levels. De game bevat drie speelbare personages; Sonic, Knuckles en Tails. Overigens zitten er ook nog originele stages in dit spel, maar dan met “nieuwe twists”. Sonic Mania komt in de lente van 2017 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en zal alleen digitaal verschijnen.

De andere game die SEGA aankondigde staat vooralsnog bekend als ‘Project Sonic 2017’, een defintieve titel is dus nog niet bekend. Deze game staat compleet los van het retro-achtige Sonic Mania en moet een gloednieuwe ervaring gaan bieden. Veel meer informatie is er niet, maar afgaande op de eerste beelden heeft deze game een veel modernere insteek. Project Sonic 2017 wordt ontwikkeld door Sonic Team en moet eind 2017 verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo NX en PC.

Hieronder kan je de eerste trailers bekijken van Sonic Mania en Project Sonic 2017, evenals een paar screenshots van Sonic Mania.

Sonic Mania

Project Sonic 2017