Eerder deze maand lieten we jullie al weten dat Sonic Mania ook een fysieke versie zou krijgen. Toen wisten we nog geen exacte releasedatum, maar daar is nu verandering in gekomen. De platformer zal op 17 juli in de schappen van je favoriete winkel te vinden zijn. De fysieke versie van het spel zal ook een andere naam gaan krijgen: Sonic Mania Plus.

Buiten dat je nu iets in je handen hebt als je het spel in de winkel koopt, krijg je er ook nog een aantal leuke extra’s bij. Zo zit er een artbook bij inbegrepen, maar ook de game zelf is van nieuwe features voorzien. Er zijn twee nieuwe speelbare personages; Mighty the Armadillo en Ray the Flying Squirrel en er is een nieuwe modus: Encore. Hierin zijn de layouts van de levels aangepast en er zijn nieuwe uitdagingen te vinden. De Competition- en Time Attack-modi zijn nu geschikt voor vier spelers en de Time Trials krijgen Ghost-uitdagingen.

Ben je al in het bezit van een digitaal exemplaar van Sonic Mania en wil je ook graag de eerder genoemde extra’s hebben – buiten het artbook – dan kan je het Encore DLC-pakket te zijner tijd aanschaffen in de PlayStation Store voor €4,99 euro.