In de zomer van vorig jaar kwam Sonic Mania uit. Deze game bracht de klassieke gameplay van de serie terug en dat beviel erg goed, zoals je in onze review hebt kunnen lezen. Sonic Mania werd destijds alleen digitaal uitgebracht, maar binnenkort krijgt de game ook een fysieke release.

SEGA heeft namelijk Sonic Mania Plus aangekondigd, een fysieke en uitgebreide versie van de game. Deze editie bevat een speciale verpakking, een unieke cover in de stijl van de SEGA Genesis en een art-book van 32 pagina’s.

Verder bevat Sonic Mania Plus ook nog nieuwe in-game content. Zo kun je aan de slag met twee nieuwe speelbare personages, namelijk Mighty the Armadillo en Ray the Flying Squirrel. Ook brengt Sonic Mania Plus de nieuwe ‘Encore Mode’ met zich mee. Dit is volgens SEGA een nieuwe manier om de game te spelen, met enkele aanpassingen en nieuwe content voor iedere zone. De Competitive Mode uit Sonic Mania zal daarnaast vier spelers ondersteunen met de komst van de fysieke release.

Sonic Mania Plus komt aanstaande zomer uit, maar een precieze releasedatum werd niet bekendgemaakt. De game gaat $29.99 kosten, met waarschijnlijk een vergelijkbare prijs in euro’s. Iedereen die Sonic Mania overigens al digitaal bezit, kan met de release van Sonic Mania Plus een update verwachten met de nieuwe content. Het is echter nog niet bekend of dat een gratis update wordt, of dat er voor betaald moet worden.