battleborn-listing-thumb-01-ps4-us-30nov15

Battleborn, de hero shooter van Gearbox, is eigenlijk zo goed als geflopt. De game haalde lage verkoopcijfers en Overwatch walste als een bulldozer over 2K’s titel heen. Het lage aantal spelers op bijvoorbeeld Steam en het gebrek aan likes toont de lage interesse aan. Verder lag de game al kort na de lancering in de budgetbak en zodoende kon je deze titel voor een flink gereduceerde prijs aanschaffen.

De baas van uitgever 2K, Strauss Zelnick, gaf echter aan dat ze beloven de game te blijven ondersteunen in de hoop dat het publiek zal gaan groeien de komende tijd. Strauss geeft toe dat ondanks de goede reviews, de performance qua sales beneden verwachting was.

“While the game launched to solid reviews, its performance in the market has been below our expectations,”

Daarnaast heeft Battleborn 2K ook een aardige klap gegeven, aangezien men heel veel geld heeft gespendeerd aan het marketen van de game. Zo was menig website voorzien van een advertentie en hingen er heel veel billboards en posters in de metrostations van Londen. Men adverteerde de game als de volgende titel van de makers van Borderlands.

Verwacht de komende tijd echter genoeg downloadbare content voor de game alsook de nodige patches, 2K zet man en macht in om de game nog beter te maken om zo meer spelers aan te kunnen spreken en te trekken naar de game.

“We think there remains an opportunity to grow the audience for this unique experience over time,”[…]”and 2K will continue to drive engagement and recurrent consumer spending on the title through add-on content and virtual currency.”

147038641959