playstationvrmarch20165-555x251

Sony heeft twee nieuwe registraties ingediend bij een Indonesisch certificatie agentschap. Dit heeft men gedaan bij Postel, wat ongeveer gelijk staat aan de FCC in de Verenigde Staten. Alle elektronische apparaten dienen namelijk een certificaat te hebben, zodat deze op de markt mogen verschijnen. Deze registraties worden opgeslagen in een database en met een beetje goed zoeken kan je dit terugvinden.

Dit is nu ook het geval met een nieuwe DualShock 4 en PlayStation Move controller. Die eerste zagen we natuurlijk al aankomen, aangezien de PS4 Slim en de nieuwe controller eerder deze week uitlekten. De nieuw geregistreerde DualShock 4 is dan ook vermoedelijk de versie met de lightbar boven het touchpad.

De vernieuwde PlayStation Move controller hebben we echter nog niet eerder gezien, maar dat mag geen grote verrassing zijn. Met de komst van PlayStation VR is het logisch dat Sony een nieuwe Move-controller gaat uitbrengen, al blijft de oude ook gewoon met de headset werken. Alle demonstraties die men namelijk momenteel met PlayStation VR doet, is met de oude Move-controller uit het PS3-tijdperk.

De vernieuwde PlayStation Move controller heeft als typenummer CECH-ZCM1G gekregen en de nieuwe DualShock 4 typenummer CUH-ZCT2G. Meer informatie hierover maakt Sony vermoedelijk bekend tijdens de persconferentie in New York op 7 september.