Homefront: The Revolution was zo’n gevalletje van net niet. De game had een mooi concept, coole setting, diepgaande gameplay en alle potentie om groots te worden. Helaas was The Revolution destijds allesbehalve een soepele operatie, technische problemen deden de titel uiteindelijk de das om in onze ogen.

Gelukkig is Dambuster Studios nog altijd bezig met het optimaliseren van Homefront: The Revolution, en ze lijken met deze patch een grote stap voorwaarts te zetten. De performance is verder geoptimaliseerd, bovenop de patches hiervoor die al voor 25% meer verbetering zorgden. De stilstaande beelden tijdens het saven zijn zo goed als verdwenen. Verder zijn ook de spawn points aanzienlijk verbeterd, dit zal de soepelheid van spelen zeker verbeteren.

Goed nieuws dus allemaal, maar ook overduidelijk problemen die aangepakt hadden moeten worden vóórdat de game in de rekken lag. Hopelijk voor Dambuster Studios komen deze verbeteringen niet te laat. De patch is nu live. Een volledige beschrijving – met uitleg over twee nieuwe maps genaamd Boom Patrol en Indy Forever – van de patch vind je hier.