jd2017_e3_253689
Review: Just Dance 2017 – Het is buiten merkbaar kouder geworden en niet zo’n beetje ook. De daaraan gekoppelde temperatuurdaling zet zich niet geheel toevallig in rond deze periode van het jaar. Tegelijkertijd is het eveneens dé periode waarin de temperatuur binnen in huis wel stijgt. Dit komt niet alleen doordat de verwarming dan gestookt wordt, maar ook door Just Dance 2017. Wij zijn in deze game gedoken en daar zelfs even in blijven hangen. Nu is het moment daar dat je over onze bevindingen gaat lezen in deze review.

De batterij van je smartphone

We vangen gelijk aan met de paar manieren waarop je de game kan spelen. Te beginnen bij je mobiel, net zoals in het vorige deel kan je weer de speciale applicatie op je smartphone gebruiken. Wat hier gelijk opvalt is dat dit nu nog beter werkt, zo zal je snel verbinding maken tussen je smartphone en de PlayStation Camera. Je zal je telefoon dus voor de camera moeten houden en dat werkt prima. Toch is hier ook iets op aan te merken en dat heeft alles te maken met de batterij van je telefoon. Je scherm zal namelijk aan moeten blijven en daardoor raakt de batterij van je telefoon enorm snel leeg.

daddy_hd_screenshot1

Daarnaast geven we er persoonlijk de voorkeur aan om alleen gebruik te maken van de PlayStation Camera. Het voelt dan een stuk vrijer wanneer je niks in je handen hebt en je voor de camera staat te dansen. Dat laatste kan je overigens ook deels omzeilen. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat je de game ook kunt spelen wanneer je op een kruk zit en dan je armen en benen beweegt.

Lage instapdrempel en de hilarische modi

Met die alternatieve speelwijze wordt ook gelijk bewezen dat de instapdrempel niet bijzonder hoog ligt. Dat is enerzijds ook logisch, want het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de game kunnen spelen. Daar ligt ook gelijk de kracht van Just Dance, je kan het natuurlijk alleen spelen, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Je speelt dit spel met elkaar of samen tegen anderen online. Wat de muziek betreft zijn er 41 nieuwe liedjes in Just Dance 2017 te vinden, die kan je dus allemaal met of tegen elkaar spelen in verschillende modi.

dontstopmenow_hd_screenshot1

Zo heb je gewoon ‘Just Dance’, waarin je zelf liedjes kan kiezen en waarop je dan kunt dansen. Je kan elkaar dan afwisselen en zo kan je de verschillende scores met elkaar vergelijken. Daarnaast heb je nog ‘Just Dance Machine’. Deze modus draait om aliens – het klinkt gek, maar het is echt waar – en hierin moet je op vijf nummers achter elkaar dansen die voor je worden uitgekozen. Daarbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verdienen, daarmee zorg je ervoor dat het ruimteschip van de aliens z’n functionaliteiten weer terugkrijgt, zodat ze naar huis kunnen.

Dans met en tegen iedereen

In Dance Floor is het aan jou om echt te laten zien hoe goed je bent, hier dans je online met en tegen andere mensen. Die zien je (gelukkig) niet op camera, maar aan je score is wel af te lezen hoe goed je het er daadwerkelijk vanaf hebt gebracht. Noemenswaardig zijn verder nog de Sweat playlist die je kan spelen alsook de Video challenge. Bij de eerstgenoemde doe je je eigen work-out. Je kan hier achter elkaar blijven dansen terwijl je op het scherm kunt zien hoeveel calorieën je hebt verbrandt.

justdance1

Met de Video challenge gooi je daadwerkelijk alle schaamte opzij. Je kan hier video’s bekijken van andere mensen die een dans hebben gedaan. Je kiest vervolgens een video van iemand (in één video kunnen ook meerdere mensen dansen) waarna je de score van diegene probeert te verbeteren door op datzelfde nummer te dansen. Natuurlijk wordt er dan ook van jou een video gemaakt, maar je mag gelukkig zelf kiezen of je die ook daadwerkelijk wilt uploaden en delen met de community.

Voor iedereen wat wils, maar…

…het is niet allemaal gratis. Standaard bevat de game 41 nieuwe nummers die allemaal redelijk gevarieerd zijn. Bekende artiesten als Justin Bieber, Ariana Grande en The Weekend zijn hier vertegenwoordigd om er een paar te noemen. Tussen deze line-up is er voor iedereen wel wat te vinden en de nummers bieden allen een eigen stijl in danspasjes alsook de aankleding van het geheel. Dit is tot zover gratis, maar je kunt ook gebruikmaken van de betaalde streamingdienst Just Dance Unlimited.

justdance2

Deze streamingdienst bevat meer dan 200 extra nummers, waaronder een aantal uit de voorgaande delen. Wanneer je de game koopt, krijg je er een proefabonnement bij. Nadat je proefabonnement is afgelopen, ga je natuurlijk geld betalen en dat is toch ergens wel jammer. Temeer daar het om een aantal oudere nummers gaat die je dan kan spelen. Heb je nog oudere delen in huis? Dan is het raadzaam om gewoon die games nog eens te gaan spelen.

Conclusie

Just Dance 2017 is nog steeds een uitermate geschikte game om met én tegen meerdere mensen te spelen. Er zijn een behoorlijk aantal nummers waarop je kunt dansen en je kunt dat aantal zelfs nog uitbreiden wanneer je je abonneert op de streamingdienst Just Dance Unlimited. Het is alleen jammer dat de game je hier verplicht om voor te betalen, temeer daar deze streamingdienst een aantal oudere nummers bevat. De besturing werkt prima, alleen raakt de batterij wel snel leeg wanneer je je smartphone gebruikt. De game kent verder een paar leuke modi en is vrij laagdrempelig. Iedereen kan dit dus spelen, zelfs de meest houten klazen onder ons.

Pluspunten

  • Laagdrempelig
  • Leuke modi
  • Qua nummers voor iedereen wat wils
  • Blijft hilarisch om te spelen met meerdere mensen

Minpunten

  • Weinig vernieuwend
  • Betaalde streamingdienst bevat ook oudere nummers
  • Batterij van je smartphone raakt heel snel leeg

7.5