hanzo-screenshot-001

Eén van de allerbeste shooters die we dit jaar hebben gezien, Overwatch, is voorzien van een PS4 Pro patch. Dit gebeurde vorige week, zonder dat Blizzard echt duidelijkheid gaf over wat er precies gedaan is voor de PS4 Pro. Eurogamer nam dan ook contact op met Blizzard om te vragen wat deze patch nu precies betekent voor spelers met een PS4 Pro. Blizzard gaf vervolgens deze informatie vrij:

“Primarily, Overwatch players can expect improved performance in 1920×1080 resolution on PlayStation 4 Pro. We’ve also made several minor improvements that take advantage of the console’s capabilities, including better texture filtering and UI enhancements.”

Na de PS4 Pro patch loopt de game dus nog steeds op 1920×1080, terwijl dit op de oude PS4 ook al prima lukte. Daarnaast zijn de HUD’s wel in 4K, maar dit voegt natuurlijk weinig toe aan de speelervaring. De grootste verandering met deze patch zit hem dan ook in betere texture filtering. Dit zorgt ervoor dat de kartelrandjes verminderd worden en textures over het algemeen als een stuk scherper ervaren worden.

Digital Foundry heeft de patch verder uitgepluisd en hun bevindingen vind je hieronder in de video.