55-playstation-1421506908_yt7c-1

Sony Interactive Entertainment kondigt vandaag met trots aan dat de PlayStation 4 wereldwijd meer dan 50 miljoen keer verkocht is. Dit aantal behaalde men op 6 december en dit komt mede door het feit dat in de historie van de PS4 dit jaar de beste Black Friday week ooit is gedraaid. De lancering van de PS4 Pro heeft ook positief bijgedragen aan het behalen van dit enorme aantal. Het aantal van 50 miljoen bevat dan ook alle gecombineerde verkopen van de PS4, PS4 Slim en PS4 Pro.

Andrew House, President en Global CEO van Sony Interactive Entertainment, meldt erg trots te zijn dat de PS4 drie jaar na de lancering door blijft gaan met groeien. Volgens hem had dit niet gekund zonder de enorme support van de PlayStation fans. Hij noemt verder de uitgebreide hardware line-up met de PS4, PS4 Slim en PS4 Pro ongekend en reden voor het succes. Men blijft dan ook gefocust om geweldige game ervaringen naar de PS4 te brengen, aldus House.

De software verkopen van de PlayStation 4 gaan ook als een trein. Het persbericht meldt namelijk dat er in totaal 369.6 miljoen games verkocht zijn, via retail winkels en digitale downloads per 4 december 2016.

De PlayStation 4 blijft mooie games krijgen, aldus Sony PlayStation. Met The Last Guardian, Horizon: Zero Dawn, Resident Evil VII, Mass Effect: Andromeda, Red Dead Redemption 2 en PS VR games als Farpoint hoeven we ons de komende tijd niet te vervelen.