Eerder deze week kon je al lezen dat er een nieuwe Micro Machines aan zit te komen en inmiddels is de game officieel aangekondigd. Codemasters en Koch Media hebben bekendgemaakt dat Micro Machines World Series in april zal verschijnen voor onder andere de PlayStation 4.

De game beschikt over verschillende modi, zoals Race en Elimination. Geheel nieuw zijn de Battle Arenas waarin je schade dient aan te richten bij vrienden of AI gestuurde tegenstanders. Verder zul je via Team Play samen kunnen werken in modi als Capture the Flag en King of the Hill.

De verschillende multiplayer modi ondersteunen lokaal tot 4 spelers en online tot 12 spelers. De game bevat in totaal 12 voertuigen die er allen anders uitzien en elk een eigen unieke load-out met wapens en vaardigheden hebben.

Jonathan Bunney, VP Publishing van Codemasters gaf het volgende aan:

“De originele Micro Machines was een doorbraak in de multiplayer racing games en blijft zeer geliefd bij de community. Wij zagen het succes vorig jaar met onze free-to-play mobile game en deze gloednieuwe console-titel brengt de franchise naar het hoogste niveau van multiplayer chaos en maakt het mogelijk om te spelen met vrienden op de bank of over de hele wereld.”

“Heb je Micro Machines vroeger gespeeld of ben je een nieuwkomer in de gekkigheid van racende en vechtende voertuigen in huishoudelijke sferen, dan kun je deze enorm leuke ervaring zien als een verademing ten opzichte van alle serieuzere multiplayer alternatieven. Met steun van Hasbro en een aantal van hun grootste merken zoals HUNGRY HUNGRY HIPPOS, G.I.I JOE, OUIJA en NERF, is dit het allerbeste wat social gaming te bieden heeft.”