De grote winterupdate voor Battleborn is live gegaan. Ontwikkelaar Gearbox Software kondigde deze update eind vorig jaar al aan, maar nu is die af en live. De update brengt grote veranderingen met zich mee. Allereerst zijn er de visuele verbeteringen, want zo is de game nu speelbaar op 60 frames per seconde op de PlayStation 4 met een resolutie van 1080p.

De ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro komt ook via deze update. Je kunt er namelijk voor kiezen om ook voor die extra frames per seconde te gaan of dat de game weergegeven wordt in 4K, maar dan met 30 frames per seconde. Dit is al een aardige verbetering, maar er is meer.

Het lijkt wel een reclame als we het zo zeggen, maar Battleborn lijkt aanzienlijk verbeterd te zijn. Zo zijn alle 25 karakters die vanaf de lancering vrij te spelen waren, vanaf nu in één klap allemaal beschikbaar. Hiervoor hoef je alleen maar even de Prologue door te spelen en dan kun je ze allemaal uitproberen.

Dit kan in de twee nieuwe training modi, Incursion Tutorial en Dojo. In de eerstgenoemde kun je checken wat de sterke en zwakke kanten zijn van elk personage en tegelijkertijd kan je de online modus Incursion onder de knie krijgen. In de Dojo kun je alle personages testen in hoe ze het doen tegenover golven van vijanden. Zo leer je elke actie, wat erg handig kan zijn voor later.

Voor de multiplayer zijn er twee Draft modi toegevoegd. De Normal Draft is voor wedstrijden tegen onbekenden, terwijl de andere is voor wedstrijden onderling tegen vrienden. In beide modi kun je instellen welke personages er gebruikt mogen worden en zo kun je een competitief roster opzetten.

Als je de game liever in coöp speelt, dan zijn er vanaf nu de Main Quests en de Daily Quests. In de laatste kun je dagelijks, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de quest, fraaie beloningen binnenhalen. Door dit systeem moet je eerder geneigd zijn om de game dagelijks te spelen.

Een hoop aanpassingen dus, maar als je Battleborn opstart zal je meteen iets opvallen en dat is de nieuwe user interface. Deze is op de schop gegaan om alles sneller te laten verlopen en weer wat frisser te laten ogen. In het nieuwe menu zul je ook zien dat de Command Rank veranderd is. Je kunt nu tot 150 gaan en bij elk personage kun je nu tot rank 20 gaan.

Als laatste komt er ook nog een derde Operation en een nieuw personage bij voor de bezitters van de Season Pass en Digital Deluxe Edition. In de nieuwe Operation beleef je een nieuw avontuur dat rondom Oscar Mike is gemaakt. Het nieuwe personage, Beatrix, maakt haar debuut en zal uiteindelijk vanaf 26 januari voor iedereen te gebruiken zijn. Bekijk hieronder de trailer waarin alle skills van Beatrix voorbij komen.