De tweede Jouw mening dient zich deze zondag aan en daarin belichten we de start PlayStation VR tot zover. De virtual reality bril van Sony kwam vorig jaar oktober uit en is dus inmiddels al enkele maanden verkrijgbaar. Als we beter gaan kijken naar deze periode vanaf de lancering tot nu toe, wat kan je dan zeggen over de start van PlayStation VR? Dat is wat we graag van jullie willen weten.

Gaan we vooral naar de games kijken die er tot nu toe voor het systeem zijn uitgekomen, dan zitten er zeker een aantal goede titels tussen die het spelen meer dan waard zijn. Zijn het echter allemaal blockbusters? Nee, dat niet, want de meeste games zijn vooral vrij ‘korte ervaringen’ die je voorgeschoteld krijgt. Daar ben je dan binnen een paar uurtjes doorheen waarbij het gevoel van een complete ervaring wat achter blijft.

Uitzondering op deze regel is sinds kort natuurlijk Resident Evil VII die je compleet in VR kunt spelen en die je wél een complete ervaring weet te bieden. Als je je echter bedenkt dat we nu bijna vier maanden verder zijn sinds de lancering, dan is het totale aanbod aan grote ‘must-play’ ervaringen toch wat karig. Ook de nabije toekomst ziet er wat matig uit, want zo ontzettend veel grote releases voor PlayStation VR staan er niet op de planning.

Kortom, de start was rond de release zeker lekker, maar nu we wat verder zijn is het een mooi moment om eens terug en vooruit te kijken. Met name als het gaat om grote ervaringen, iets waarin Resident Evil VII uitblinkt als één van de weinige. We zijn erg benieuwd naar jullie mening over dit onderwerp. Schroom niet om je mening te verpakken in een mooie reactie die je weer onder dit artikel kan plaatsen.