Bungie heeft gisteren tijdens een livestream de eerste details vrijgegeven van Age of Triumph. Het nieuwe evenement dat draait om het vieren van al je triomfen in de game. De ontwikkelaar behandelde als eerste het nieuwe boek voor al je triomfen die je hebt behaald of nog moet behalen. Deze kun je in verschillende onderdelen van de game bij elkaar scoren, zoals activiteiten in PvE en PvP, maar ook fervent verzamelaars kunnen via speciale beloningen laten zien dat ze bijvoorbeeld een tal van schepen hebben verzameld.

De activiteiten krijgen allemaal hun eigen pagina in het boek, waaronder ook de Raids. Het werd al verwacht dat deze weer relevant zouden worden, omdat de Vault of Glass in de teaser voorbij kwam. Ook gaf Bungie aan dat alle Raids die sinds de lancering van Destiny zijn verschenen qua Light omhoog worden geschroefd naar 390.

Daarnaast zal er elke week een Featured Raid beschikbaar zijn, welke nieuwe uitdagingen bevat. Zo zal Vault of Glass er twee hebben bij de Templar en eindbaas Atheon. Ze blijven wat betreft mechanieken helemaal hetzelfde al is het met wat subtiele aanpassingen om de ervaring te verbeteren.

Via het completeren van deze Raids verdien je nieuwe armor en wapens. Veel werd daar niet over prijsgegeven, alleen dat je Ornaments kan verdienen met de uitdagingen waarmee je jouw armor vervolgens een ander uiterlijk kan geven. De primaire wapens met een elementair effect komen in volle glorie terug en hopelijk krijgen we in de komende livestreams wat meer te zien.

Het is naar onze mening vanuit nostalgisch oogpunt mooi dat deze Raids weer relevant worden met nieuwe loot en we zijn erg benieuwd wat de rest van Age of Triumph zal bevatten. Volgende week woensdag en de week erna zal Bungie de rest onthullen. Op 28 maart zal Age of Triumph live gaan.