Vorige week onthulde Bungie tijdens een livestream op Twitch de eerste details rondom het nieuwe evenement Age of Triumph. Zo kwamen we te weten dat alle Raids weer relevant gaan worden qua loot met daarbij nieuwe uitdagingen. Gisteren gaf de studio – wederom tijdens een livestream – weer wat meer informatie over het evenement en dat ging ditmaal vooral over de wekelijkse rituelen. Nu zijn er al van dit soort rituelen, zoals een modus voor de Crucible die hiervoor centraal staat, maar er gaat een hoop veranderen.

De laatste update voor Destiny, zoals we Age of Triumph ook wel kunnen noemen, zal de speler overladen met loot. Het doel van Bungie is om het meest belonende evenement tot op heden neer te zetten. Zo zullen de wekelijkse rituelen dus uitgebreid worden wat betreft de activiteiten met daarbij meer loot als beloning. De Raids leveren natuurlijk al een hoop loot op, maar de Challenge of the Elders zal ook naar lightlevel 390 gaan. Via deze activiteit kun je bij elkaar 30 legendary marks verdienen en een Treasure of Ages box.

Dat laatste is nieuw en deze box, die je kunt uitpakken, werkt hetzelfde als de voorgaande. Hieruit kun je speciale armor, schepen, shaders en ornaments verkrijgen. De ornaments zijn voor de twee Raid wapens; de Vex Mythoclast en de Necrochasm alsook Dragon’s Breath, Suros Regime, No Land Beyond, Touch of Malice en als laatste Lord of Wolves.

Andere bronnen om de Treasure of Ages te verkrijgen zijn de Weekly Story Playlist, Heroic Siva Strikes en de PvP modus van die week. Hierdoor heb je dus vier bronnen voor zo’n beloning. De Weekly Story Playlist is trouwens volledig nieuw en hierin speel je de verhaallijn op een planeet zoals mars. Tijdens de missies krijg je te maken met de modifiers die we kennen uit Strikes.

De content blijft dus hetzelfde, maar je krijgt nu meer voor wat je doet. De Nightfall Strikes veranderen als het gaat om beloningen niet, maar krijgen er een speciale en nieuwe modifier bij. In de Crucible hadden we al een modus met Mayhem waarin de vaardigheden van de Guardians, zoals mêlee, granaten en Super heel snel terugkwamen en dit gaat nu ook richting PvE.

De modifier voor de Nightfall Strike heet Daybreak. Zie je dit erbij staan, dan weet je dat je helemaal los kan gaan met je Super en dus bijvoorbeeld als Titan vaak met vlammende hamers kunt gooien. In onze ogen een hele toffe nieuwe modifier die het spelen van Nightfalls een andere dynamiek geeft.

Naar onze mening wil Bungie met Age of Triumph de liefhebbers van Destiny op deze manier bedanken en men liet ook nog weten dat de XP bonus inclusief blauwe vlam bij het hoofd in de social space bij de Guardian zijn terugkeer maakt. De kenners onder ons weten zeker wat dit is. Volgende week zal de ontwikkelaar nog een laatste livestream houden over Age of Triumph. Het evenement zelf zal op 28 maart live gaan.