Battalion 1944 werd vorig jaar aangekondigd en gelijktijdig werd er een Kickstarter campagne opgezet. Als binnen deze campagne een bepaald financieel doel bereikt werd, zou er ook een console versie komen. Dat duurde niet lang en zodoende staat Battalion 1944 ook op de releaselijst voor de PS4.

Het is best een lange tijd stil geweest rondom deze game, maar de ontwikkelaar heeft eindelijk weer van zich laten horen. Men heeft namelijk laten weten dat de game qua ontwikkeling nu in alpha fase verkeert en dat de shooter nog steeds op de planning staat voor aankomende zomer.

Sommige Kickstarter doelen werden echter niet gehaald, maar die gaan alsnog in de game terugkomen (eventueel in aangepaste vorm). Dit is te danken aan Square Enix, die de game heeft opgepikt via haar Square Enix Collective label en dat zorgt voor extra financiering. Hierdoor kan het team nog meer zaken realiseren.

Om de aankondiging verder toe te lichten, heeft men een nieuwe video uitgebracht die je hieronder kan bekijken. Deze bevat tevens een aantal nieuwe screenshots. Geen zin om de video te bekijken? Onder de video kan je de screenshots checken.