We hebben jullie binnen deze rubriek al eens gevraagd om jullie eigen inbreng en zowaar hebben we deze week een onderwerp vanuit de community aangedragen gekregen. Onze dank daarvoor gaat uit naar ‘gameXL’. Deze week willen we jullie mening peilen over microtransacties die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit veel games.

Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de FUT-modus uit FIFA. Deze modus is dermate populair geworden dat er inmiddels al jaren grof geld in omgaat. Online zijn er zelfs websites waar je munten voor deze modus kunt kopen, al dan niet via PSN-kaarten. Microtransacties zien we verder ook terugkomen in games als Rainbow Six, GTA V, Destiny, Rocket League, de Call of Duty delen en nog vele andere games.

Stel je nou voor dat je hier erg gevoelig voor bent en heel veel uren in een dergelijke game stopt, dan kan dit je veel geld kosten. Je kan je hier de vraag bij stellen of dit wel oké is? Tegelijkertijd is en blijft het echter wel je eigen beslissing om hier geld aan uit te geven, alleen in welke omstandigheid gebeurt dit dan en op welke leeftijd? Wat vind jij van dit verdienmodel waar uitgevers veel inkomsten uit halen? Gaan microtransacties steeds meer de overhand krijgen en wat is dan het gevolg hiervan voor de industrie zelf en voor ons als consument? En in hoeverre is voor jou de nuance van belang dat het optioneel is daar waar een game je wel kan pushen?

Je merkt het al, het is wederom een onderwerp wat je van meerdere kanten kunt benaderen. We zijn daarom weer erg benieuwd naar jouw mening hierover en schroom daarom zeker niet om die te verpakken in een passende reactie voor onder dit artikel.