Fat TonyOpmerkelijk nieuws op de website van de Times, een blad in Amerika. De anti-misdaad eenheid binnen de gevangenissen ‘Prison Service’ en de politie-organisatie tegen de georganiseerde misdaad in Amerika hebben sterke vermoedens dat de georganiseerde misdaad in Amerika gebruik maakt van de PlayStation 3.

En nee, niet om te gamen, maar om te communiceren met elkaar. Dit omdat het tot nu toe niet getraceerd kan worden via de PlayStation 3. Vooral leden van de georganiseerde misdaad in de gevangenis maken gebruik van de PS3 om naar buiten te communiceren en zo opdrachten te geven. Hoe ze dat doen? Simpel, via de online games die ze kunnen spelen.

“The Prison Service is concerned that prisoners are using interactive games to talk to people outside the prison. Communication is the name of the game and criminals are looking to exploit new technologies. Prisoners have rights and they have access to the internet. Some new prison guards are also being used without knowing it, but they soon become streetwise. The remarks provoked a furious response from the Prison Service which issued a statement in which it sought to demolish them.”

Lees hier het volledige artikel.