Eind februari maakte Sony bekend dat PlayStation VR op dat moment 915.000 keer was verkocht. Een mooi succes en wat nog interessanter was, was dat deze headset op dat moment al meer keer verkocht was dan de Oculus Rift en HTC Vive bij elkaar.

Wat de exacte cijfers op dit moment zijn, is niet bekend. Maar er is een zeer goede kans dat de VR-headset inmiddels de miljoen gepasseerd is. SuperData, een bedrijf dat verkopen van onder andere hardware in de gaten houdt, meldt namelijk dat er in het eerste kwartaal van 2017 rond de 375.000 PlayStation VR units zijn verkocht.

Gezien het feit dat PlayStation VR op 19 februari op 915.000 verkochte units stond, is het aannemelijk dat de miljoen inmiddels gepasseerd is. Het succes gaat dus lekker door en Sony heeft al aangegeven de productie op te schroeven. Volgens SuperData zou Sony in staat moeten zijn om 2.6 miljoen VR-headsets te verkopen in 2017. Iets wat met een opgevoerde productiecapaciteit te realiseren valt, mits er genoeg games uit blijven komen.

Ondertussen gaat het met de concurrenten niet al te best, want de Oculus Rift werd in hetzelfde kwartaal slechts 64.000 keer verkocht en de HTC Vive 95.000 keer. Kortom, PlayStation VR is op dit moment veruit de populairste VR-headset. Dat is uiteraard onder andere te danken aan het feit dat deze headset een stuk goedkoper is dan de concurrenten.