Uitgever Maximum Games heeft een nieuwe zombie shooter aangekondigd, Dead Alliance. In deze team-based first-person shooter neem je het op tegen zombies, maar dat is niet alles. Ook kom je tegenover menselijke vijanden te staan, die eveneens op zombies maar ook op jou jagen.

Leuke twist, de zombies kan je in de game ook als wapen gebruiken om daarmee je tegenstanders te verrassen. Spelers krijgen de mogelijkheid om hun wapens en loadout te customizen en upgraden middels een uitgebreid arsenaal aan krachtige wapens en zombie controlerende tech, zMods genaamd. Met dat laatste kan je zombies voor je laten werken.

In de game speel je 4 tegen 4 in de multiplayer modi Team Deathmatch, King of the Kill, Capture and Hold en de door MOBA-geïnspireerde modus Attrition. Ook kan je alleen spelen in de Free for All modus en een Survival modus.

De game zal verschijnen op 29 augustus voor een mid-price van $39,99. Een prijs in euro’s is nog niet bekend, maar dat zal wellicht hetzelfde als de dollarprijs zijn. Iedereen die de game van tevoren reserveert, krijgt de ‘Rapid Dominance’ Day One editie van de game. Deze bevat drie bonus loadouts met daarin unieke wapens en perks voor in de multiplayer.