Eind 2015 kwam het nieuws naar buiten dat Housemarque bezig was met een nieuwe PlayStation 4-exclusive, genaamd Matterfall. Daarna werd er maar weinig gehoord van het spel, maar nu is de game weer opgedoken, inclusief eerste gameplay beelden en zelfs een releasedatum.

Matterfall is een platformer/twin-stick shooter, waarin je succes volledig afhangt van je controle over ‘Smart Matter’, een mysterieuze buitenaardse substantie die er voor kan zorgen dat de mensheid uitsterft. Jij kan gebruik maken van je ‘Matter Jet’ om platforms te maken om op op eerste gezicht onmogelijke plekken te komen of deze te gebruiken als schild tegen vijanden. Er zullen ook verschillende wapens aanwezig zijn en je kan zelf je eigen loadout bepalen, zodat je die kan afstemmen op jouw speelstijl.

Matterfall zal op 16 augustus beschikbaar worden gesteld en als je het spel reserveert in de PlayStation Store, dan krijg je een thema, vijf avatars en de soundtrack. In onderstaande video kun je zien hoe het spel er uitziet en speelt.