In de nacht van zondag op maandag is het account van Sony PlayStation op Twitter gehackt. Dit werd gedaan door OurMine, die in het verleden al meerdere sociale media accounts hebben gehackt. De lijst met accounts die zij hebben gehackt is behoorlijk lang, zoals je hier op WikiPedia kunt zien.

Op Facebook staat de melding dat de databases van Sony PlayStation Network ‘gelekt’ zijn, wat dit precies betekent is nog onbekend. We weten niet wat de hack precies inhoudt en in hoeverre Sony PlayStation nog meer slachtoffer is hiervan. De Twitter- en Facebook-accounts staan in principe los van het PlayStation Network zelf. De grote vraag is nu of de hackers bluffen en slechts social media accounts hebben gekraakt of dat dit slechts een manier is om te laten weten dat men iets groters heeft.

Met de tekst “Playstation, contact us we got Playstation Network database leaked! let’s make #PlaystationLeaks Trending!” wekt men in ieder geval de indruk meer in haar bezit te hebben dan slechts enkele wachtwoorden van sociale media. Sony PlayStation greep, mogelijk in samenwerking met Twitter en Facebook, snel in en wist de posts binnen enkele minuten te verwijderen.

Sony heeft vaker hinder ondervonden van hackers, zoals destijds met de grote datalek van 2011 toen het PlayStation Network enkele weken onbereikbaar bleef. Het PlayStation Network werd in april 2011 toen getroffen door één van de grootste hacks ooit, waarbij 77 miljoen accountgegevens werden gestolen van consumenten. Bij deze gegevens zaten onder andere geboortedata, naam, achternaam, adres, wachtwoorden en in sommige gevallen ook een gekoppelde creditcard.

Ook lag het PlayStation Network tijdens de kerst van 2014 plat, dankzij een DDoS uitgevoerd door een groepering die zichzelf LizardSquad noemde.