De afgelopen week vond de gamescom plaats, zoals je ongetwijfeld wel weet. Tijdens de gamescom zijn er altijd veel games speelbaar voor het publiek wat in grote getale toestroomt. Dat laatste is ook vaak de boosdoener, want zo krijg je niet altijd de kans om jouw favoriete game te spelen. Zo was daar de multiplayer van Call of Duty: WWII speelbaar, iets wat ook weer veel mensen aantrok. Deze multiplayer is echter sinds afgelopen donderdag ook toegankelijk via je eigen console, mits je de game in pre-order hebt staan. Ben je al even met deze beta aan de gang geweest, dan willen we hier graag je mening over peilen.

Het is Call of Duty, het is ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is teruggaan naar de roots, aangezien het voor de serie bijna vijftien jaar geleden allemaal bij de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Het is bovendien een omschakeling vergeleken met de voorgaande delen. In de eerste plaats omdat het hier gaat om een strijd die je voert terwijl je niet door de lucht springt en zoeft of langs muren rent. Dit heeft dus ook zo zijn gevolgen voor de manier waarop je een Call of Duty speelt, want dat voelt nu natuurlijk toch wel anders aan.

Het gaat er ons nu vooral om hoe de gameplay van dit aankomende deel je bevalt. Dan is zo’n beta uitstekend om hier als voorproef voor te dienen. Heeft het spelen van deze beta je overtuigd van de kwaliteit van deze game of ben je nog niet over de streep getrokken en wacht je liever nog een tweede speelmoment af? Of ben je door het spelen juist niet overtuigd geraakt en heb je besloten om je reservering terug te trekken? Het kan natuurlijk ook zijn dat je de beta wel wilde spelen, maar dat je op voorhand gewoon nog niet van plan bent om deze shooter (gelijk) in huis te halen. Ook dan vernemen wij graag je mening.

Heb je de beta gespeeld? Dan zijn we vooral benieuwd naar je ervaring en wat je er wel en juist niet goed aan vindt. Wat denk je van de nieuwe War modus, wat toch wel een grote vernieuwing is. Bevalt het nieuwe create-a-class systeem (Divisions) je of vind je het maar niets? Wat denk je over de snelheid van de gameplay en secundaire elementen als scorestreaks, variatie en de funfactor? Er is natuurlijk nog veel meer om te benoemen, maar vanaf hier laten we het verder aan jullie over. Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening over de game en de beta en die kan je zoals gebruikelijk weer hieronder kwijt.

PS: Zoals de afgelopen jaren is gebleken is ‘Call of Duty’ inmiddels verworden tot een delicaat onderwerp om over te discussiëren. We willen Call of Duty als onderwerp hier niet verdedigen, we willen het ook niet de grond instampen. We horen graag jullie neutrale (onderbouwde) mening hierover en laten we elkaar daarom hier respecteren en netjes behandelen.