http://playsense.nl/plaatjes/img_4c88daa757323.jpg

Je PS3 netjes neer zetten of veilig opbergen is niet voor iedereen altijd even makkelijk, vandaar dat het Nederlandse bedrijf Vogel met een oplossing hiervoor komt. Men heeft een tijdje geleden de ‘Twistdock’ geïntroduceerd. Een innovatief opbergsysteem voor zowel de PS3 Classic als de PS3 Slim. Door middel van een draaiend systeem op een vaste voet kun je je PlayStation 3 ronddraaien en erachter controllers aan vast klikken. Is dit systeem alleen wel zo handig in gebruik en voegt het ook daadwerkelijk wat toe? Dat lees je in deze review.

De Twistdock

De Twistdock voelt ontzettend stevig en duurzaam aan, ik had alleen zelf eerder voor een aluminium materiaal gekozen in plaats van hard plastic. Desondanks voelt het ding toch redelijk zwaar en staat het stabiel op verschillende ondergronden zoals hout, tapijt, laminaat, linoleum etc. De kabels gaan vanaf de PS3 ‘erachter’ en komen onderaan de Twistdock er weer uit. Onder de Twistock vindt je een inkeping waarin je de kabels in een soort gootje kunt leggen. Zodat je de Twistdock zo kan neer zetten dat je de kabels er gewoon vanaf achteren uit hebt steken in een net bundeltje waar je eventueel, wanneer ze de Twistdock verlaten, nog een snoervreter omheen kan doen.

http://playsense.nl/plaatjes/img_4c88db37da7fd.jpg

Onze Twistdock werd geleverd met een kabelset, deze kost €29,95 en dan heb je een HDMI-kabel plus voedingskabel verlengsnoer. Deze zijn met een 90 graden hoek bij de connector afgewerkt zodat de kabels wat netter lijken terwijl ze achter de PS3 verdwijnen. Ook heb je de mogelijkheid om de Twistdock uit te breiden met een interne USB-hub. Deze is ook afgewerkt met een 90 graden hoek bij de connector en kost ook €29,95. Je krijgt dan 4 USB-poorten in je Twistdock erbij. De Twistdock zelf betaal je op het moment van schrijven zo’n €79,99 voor, de complete set komt dus op een totale waarde van ongeveer €140,-. Prijzig natuurlijk voor een docking station, maar je bent vrijblijvend of je hem wilt uitbreiden met de kabelset en/of USB-hub. Wij hebben beide uitbreidingen in de Twistdock zitten.

Controllers opladen

Een enorm handige feature aan de Twistdock is het feit dat je de PS3-controllers erachter in kunt klikken. Je klikt op je controllers in de USB-poort een ‘connectortje’ waarmee de controllers opgeladen worden in het Twistdock-station. Ik vind het jammer dat je opzetstukjes op je controller moet plaatsen, op die manier kun je namelijk niet meer je Keypad o.i.d. gebruiken tenzij je steeds wisselt, maar dat is irritant.

http://playsense.nl/plaatjes/img_4c88db6fb29a7.jpg

Alle type PlayStation 3’s zijn compatible

Wat je op het eerste gezicht zou denken gezien de advertenties van de Twistdock, is dat alleen de PS3 Slim erop zou werken. Het tegenovergestelde is echter waar, de Twistdock is compatible met beide modellen, zowel de PS3 Classic als PS3 Slim. Wij hebben het geprobeerd met zowel een Classic als Slim, en het enige wat anders is, is de houder aan de voorkant die de PS3 op zijn plaats houdt. Standaard wordt de Twistdock geleverd met twee houders voor de Slim en Classic, hier zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

http://playsense.nl/plaatjes/img_4c88de3b81118.jpg

In het kort

De Twistdock is een royale PS3-docking station en dat valt er ook wel aan af te zien. Je controllers zijn netjes opgeruimd, de kabels verdwijnen goed en de Twistdock is van relatief hoog kwaliteit. Het prijskaartje daarentegen is natuurlijk niet al te laag en dit is dan ongetwijfeld ook wel het grootste minpunt aan de Twistdock. We hadden graag gezien dat de kabelset en USB-hub meegeleverd waren voor een prijs van €79,-. Het is namelijk best wel duur om dit er nog los bij te kopen en als je een Twistdock hebt staan van zoveel geld, kun je het eigenlijk niet maken om de kabelset en USB-hub te laten liggen. Ook viel het mij op dat de PS Eye niet werkte via de USB-hub en dat viel me toch wel een beetje lichtelijk tegen. Deze moest namelijk direct ingeplugd worden in de PlayStation 3. En voor controllers opladen gebruik je toch de Twistdock zelf. Voor Guitar Hero ontvangers e.d. is de USB-hub wel handig in gebruik en je hebt het voordeel dat deze er niet los aanhangt maar in de Twistdock geklikt wordt.

http://playsense.nl/plaatjes/img_4c88de59d7eaa.jpg

Conclusie

Mocht je bereid zijn een smak geld neer te leggen voor een royale standaard voor de PlayStation 3, dan ben je bij de Twistdock aan het goede adres. Voor het geld wat je voor de Twistdock neerlegt krijg je een prachtige oplossing terug die de PS3 op een hoge troon plaatst. Wij zijn helemaal weg van de Twistdock en het is volgens ons dan ook de ultieme oplossing om de PlayStation 3 op een stander neer te zetten.