Tennis World Tour zal de eerste grote tennisgame zijn in een aantal jaar. En aangezien de techniek sindsdien al weer aardig vooruit is gegaan, heeft ontwikkelaar Breakpoint de kans om verreweg de meest realistische tennisgame tot nu toe te produceren. Hiervoor maken zij gebruik van veel verschillende technieken, die allemaal worden uitgelicht in de onderstaande gameplay video.

Vele ‘echte’ professionele tennissers zullen als personage in Tennis World Tour zitten, zoals al eerder bekend werd gemaakt. Deze spelers zien er nog realistischer uit door de motion-capturing die gedaan is in een mo-cap pak op een echt tennis-veld! Omdat niet overal een licentie voor te verkrijgen viel, zullen toernooien niet worden vernoemd naar de tennistoernooien die wij uit het echte leven kennen, maar ze zullen hier wel op gebaseerd zijn.

Ook tennisbanen zijn niet nagemaakt op basis van bestaande banen, maar deze zijn uniek ontworpen voor de game door een architect. Bekijk de video van PlayStation Access hieronder voor nog veel meer details over Tennis World Tour en “pre-beta” gameplay beelden.