Fortnite: Battle Royale is dermate populair dat Epic Games mogelijkheden zoekt om het nog verder uit te breiden. Ze hebben hier een mooie optie voor gevonden, namelijk mobiele platformen. De ontwikkelaar heeft namelijk een mobiele versie van de shooter aangekondigd.

De mobiele versie is precies hetzelfde als wat je kent van de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dezelfde game, dezelfde maps, dezelfde content en ga zo maar door. Vanaf maandag is het mogelijk om je in te schrijven voor het ‘Invite Event’ en dat kan momenteel alleen voor iOS apparaten. Android volgt in de komende maanden.

Hoe het op mobiele apparaten uit zal pakken is nog even afwachten, maar wat heel erg tof is, is dat Epic Games samenwerkt met Sony om Cross-platform play te realiseren. Hierdoor kan je op je mobieltje tegen spelers op de PS4 spelen en vice versa. Tevens is het mogelijk om je progressie mee te nemen van platform naar platform, zodat je altijd kan blijven spelen.

Maandag begint het Invite Event en je kan je daarvoor dan hier inschrijven. Je zal vanzelf een uitnodiging krijgen waarmee je de game kan downloaden uit de App Store. Krijg je niet direct een mailtje? Maak je geen zorgen, Epic Games zal in de komende maanden steeds nieuwe spelers uitnodigen. Iedereen die een uitnodiging krijgt, die krijgt tevens codes om vrienden uit te nodigen.

De mobiele versie van Fortnite: Battle Royale werkt in eerste instantie op de volgende apparaten: iOS 11 vanaf de iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 en alle andere iPads uit 2017.