Mensen die op de hoogte zijn van alles wat er in Japan op de markt wordt gebracht, zullen Zanki Zero: Last Beginning vast al eens voorbij hebben zien komen. Dit is immers dé nieuwe titel van het team achter Danganronpa. Nu heeft Spike Chunsoft bevestigd dat deze titel ook zijn weg gaat vinden naar Europa, dit als een console exclusive voor de PlayStation 4.

Zanki Zero is een survival RPG met een twist en de wereld belooft iets mysterieus te worden. De acht overlevenden zitten vast op een eiland wat bestaat uit overblijfselen van de menselijke beschaving. Hoe de wereld zo is geworden is de grote vraag en de reden waarom je wilt overleven. Het zijn echter niet zo maar acht overlevers, maar klonen die na 13 dagen komen te overlijden en weer tot leven worden gewekt. Met dit in ons achterhoofd lijkt Zanki Zero een soort roguelike titel te gaan worden.

De trailer die hierbij is vrijgegeven door Spike Chunsoft laat ons een glimp opvangen van de daadwerkelijke gameplay, al is het nog wat onduidelijk over wat het nou precies gaat zijn. De trailer check je natuurlijk hieronder. Een releasedatum voor Zanki Zero: Last Beginning is helaas nog niet bekendgemaakt.