Een demo die niet werkt, het is niet bepaald de beste strategie om je game aan te kaarten bij de potentiële kopers, maar het kan elke uitgever zomaar gebeuren. De Red Faction: Guerilla Multiplayer demo welke afgelopen donderdag in onze PlayStation Store verscheen is een van deze ‘probleemjongeren’. Maar onze grote makkers van THQ hebben het probleem onderschept, en zijn er momenteel mee bezig.

Wanneer je een game wil joinen in de demo zal er weinig tot niks gebeuren, hij geeft aan dat er twintig games gevonden zijn en gaat proberen te connecten, maar deze failen allemaal. Daarna probeert de game een party op te zetten en zeven andere mensen te zoeken die met je mee doen, heel vaak zonder succes, heb je geluk dan kun je na een half uur wachten een match joinen. (Welke het overigens meer dan waard zijn)

Door dit probleem is de demo ook uit de PlayStation Store geschrapt, echter zijn de servers nog wel online dus mensen die de demo al hebben kunnen met geluk soms nog een ronde spelen. En dan begint de echte fun, totale destructie in combinatie met krachten zoals een Jetpack, mogelijkheid om aardbevingen te maken, door muren te lopen en nog veel meer is ontzettend gaaf. Hopelijk staat de demo al snel weer terug op de plek waar hij hoort, hij is namelijk zijn krappe 600mb meer dan waard.