In Japan zijn de regeltjes allemaal net iets strenger dan bij ons of in Amerika. Waar we hier onze schouders ophalen wanneer een acteur of zanger zo nu en dan of gewoonweg regelmatig drugs tot zich neemt, is het in Japan een schande. Zo ligt nu ook Pierre Taki onder de loep, die de rol van Kyohei Hamura in Judgment vertolkt.

Judgment staat in Japan bekend als “Judge Eyes” en is daar al in december 2018 op de markt gebracht. De verkoopstop klinkt voor ons misschien vreemd, maar in Japan is dit vrij normaal. Zo heeft SEGA eerder al bij de heruitgave van Yakuza 4 één van de acteurs vervangen wegens vermeend cocaïne gebruik. Taki zou ook wederom Olaf inspreken in de lokalisatie van het vervolg op de Disney film Frozen, maar ook Disney lijkt zijn handen van hem af te gaan trekken.

Taki is op het ogenblik in hechtenis bij de Japanse politie. De straf voor cocaïne gebruik kan in Japan oplopen tot wel zeven jaar. Of dit nieuws de Europese release van Judgment zal beïnvloeden is op dit moment nog niet bekend.