Na eerdere geruchten is de officiële aankondiging nu een feit, Borderlands 2 krijgt extra campagne DLC die vanaf vandaag aangeboden wordt. Het gaat om de uitbreiding Commander Lilith & The Fight for Sanctuary die tot 8 juli gratis verkrijgbaar is via de PlayStation Store. Na 8 juli zal de content rond de €15,- gaan kosten.

De release van deze extra content voor Borderlands 2 is met het oog op de release van Borderlands 3 die later dit jaar uitkomt. Deze uitbreiding speelt zich zodoende kort na de gebeurtenissen van Borderlands 2 af. Sanctuary ligt onder aanval en de Vault Map is gestolen. Ondertussen is er een giftig gas op Pandora los gelaten dat de leefbaarheid bedreigt en het is aan jou om Sanctuary en Pandora te redden. De content komt met nieuwe bazen, nieuwe omgevingen, loot en meer.

Borderlands 2 nog niet helemaal uitgespeeld? Maak je geen zorgen, je zult de nieuwe content direct kunnen spelen zodra je de game opstart. Spelers die van een hoog level zijn, die kunnen nu proberen om level 80 te bereiken. Nieuwkomers kunnen in het hoofdmenu van de game direct een Vault Hunter van level 30 aanmaken, zodat ze tegen de vijanden van deze uitbreiding opgewassen zijn.